Shrnutí nejzajímavějších článků posledních týdnů webu MY89.CZ

Ohlédnutí za 2015: Projekty CSR, které stojí za zapamatování

Práce pro lidi bez domova, ovoce a zelenina denně po lidi v nouzi, aplikace, která neziskovkám platí za to, že lidé sportují, speciální podmínky v práci pro mámy malých dětí, postižení v „kantýně“ poradenské firmy nebo plný plat za poloviční úvazek pro zaměstnance před důchodem. Nové projekty firem, které zaujaly v roce 2015.

Tereza Maxová: S výchovou k filantopii je třeba začít už od dětství

Všude, kam jede, jede s ní i její nadace. Tereza Maxová v novoročním rozhovoru přemýšlí nejen nad tím, jak dostat filantropií do DNA Čechů, ale také vzpomíná na začátky, kdy Nadace Terezy Maxové, která se zaměřuje na pomoc opuštěným dětem, vznikala. Otevřeně hovoří i o tom, jak k dárcovství a pomáhání vede své děti. Z MY89.cz vám všem přejeme, aby byl letošní rok pro všechny minimálně dobrý, a samozřejmě co nejodpovědnější. PF 2016!

Spořitelna bude mít v boardu první ženu

Podle Indexu žen ve vedení, který loni na podzim sestavila platforma Byznys pro společnost pod hlavičkou evropské Charty diverzity, patří české finanční instituce v diverzitě k „popelkám“. Jednačtyřicet procent finančních institucí nemá ve statutárních orgánech ani jednu ženu. Hned na začátku nového roku se o změnu k lepšímu postarala Česká spořitelna, do jejíhož boardu přichází první žena.

Intenzivní výchova mladých talentů: CSR plán na letošní rok

Také v novém roce se budeme v MY89.cz intenzivně věnovat oblasti CSR neboli udržitelného a odpovědného podnikání v Česku i v zahraničí. V seriálu se zaměříme nejen na nové projekty a profily odpovědných firem, ale také na to, kolik peněz do společenské odpovědnosti vkládají, a jak a zda se jim investice vracejí nebo jak se jim daří odpovědnost skloubit s celkovou strategií podniku. V prvním díle jsme se firem ptali, na jakou oblast společenské odpovědnosti se letos nejvíc zaměří.

Rukověť, která bojuje proti plýtvání

Waste Free Kitchen Handbook neboli Rukověť pro kuchyň bez zbytků vyšla v USA na podzim 2015 a je především praktickým průvodcem, jak se chovat, aby se jídlem plýtvalo co nejméně. Obsahuje návody, jak si správně naplánovat nákup potraviny, jaké potraviny vybírat, jak je skladovat, aby co nejdéle vydržely. Konkrétní recepty, jak nakládat se zbytky. Ale také vzdělávací infografiky, které srozumitelně ukazují, že šetřit jídlem znamená šetřit penězi. A samozřejmě energií, vodou a lidskou prací.

 

Sdílet...Share on FacebookTweet about this on Twitter
Označeno s: